Ontslag

Ontslag, hoe maakt u er het beste van?

Uw bedrijf zet een reorganisatie in gang. U komt op straat te staan. Ter compensatie biedt uw werkgever u een ontslagvergoeding aan. Een bedrag waarmee u de eerste maanden wel door denkt te komen. Toch is het belangrijk de financiële consequenties van deze eenmalige uitkering onder ogen te zien. Het is namelijk goed mogelijk dat de Belastingdienst een groot deel van uw gouden handdruk opeist.

Als u individueel wordt ontslagen wordt de hoogte van uw ontslagvergoeding meestal bepaald door een kantonrechter. Het kan ook zo zijn dat uw werkgever u een schikking voorstelt.

Het is in uw belang zo vroeg mogelijk een deskundige in de arm te nemen. Is er sprake van collectief ontslag? Bestaat er een sociaal plan? Allemaal zaken waar een deskundige in thuis is. Zodat u zich kunt richten op de volgende stap in uw loopbaan.

De regels omtrent ontslagvergoedingen zijn recent gewijzigd. Laat u dus goed informeren. Onze adviseurs hebben veel ervaring met ontslagvergoedingen. Wij kunnen u uitstekend helpen met het vaststellen van een redelijke ontslagvergoeding. Wij adviseren u over de hoogte en de wijze waarop de ontslagvergoeding moet worden uitgekeerd. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie en uw wensen voor de toekomst.

Heeft u te maken met dreigend ontslag?

Neem alvast contact met ons op. Zo kunt u een hoop narigheid voorkomen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze en tarieven, lees dan ook onze Dienstverleningsdocumenten.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Patrick Leenders

Patrick Leenders

024-39 75 755

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 024 - 397 57 55 .