Verduurzamen met vakantiegeld

Overweeg om een deel van je vakantiegeld te gebruiken voor het verduurzamen van je woning. Dat kost je nu geld, maar levert op termijn juist geld op. Door energiebesparende maatregelen te treffen, zoals isolatie, zonnepanelen of een energiezuinige verwarmingsinstallatie, kun je niet alleen je ecologische voetafdruk verkleinen maar ook op de lange termijn besparen op energiekosten.

Het verduurzamen van je woning kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Ten eerste draag je bij aan een duurzamere toekomst door je energieverbruik te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen. Daarnaast kunnen energiebesparende maatregelen resulteren in een lagere energierekening, waardoor je op termijn geld kunt besparen.

Gratis energieadvies

Om te bepalen welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn voor jouw woning en budget, is het verstandig om een energieadvies te laten uitvoeren. Een energieadviseur kan een grondige inspectie van je woning doen en aanbevelingen doen op basis van de specifieke behoeften en mogelijkheden. Dit kan je helpen om weloverwogen keuzes te maken en de meest kosteneffectieve maatregelen te selecteren. Je kunt hier gebruik maken van de Verduurzamingsservice waarbij onze partner Susteen een kosteloos energieadvies kan uitbrengen.

Gratis Susteen energie-adviesmeer info & intake aanvragen

Verduurzaming financieren

Bij het verduurzamen van je woning zijn er verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen om te betalen via eigen spaargeld (vakantiegeld). Daarnaast is het mogelijk om de hypotheek te verhogen, waarbij de kosten voor de verduurzaming worden meegenomen in het hypotheekbedrag. Een andere optie is het afsluiten van een krediet via het warmtefonds.nl (dit kun je niet via ons afsluiten), waarbij je gebruik kunt maken van een aantrekkelijke lening met gunstige voorwaarden voor energiebesparende maatregelen. Tot slot is er ook de mogelijkheid om een consumptief krediet in te zetten, wij werken samen met DEFAM/Greenloans (https://www.greenloans.nl/).

Bij het bepalen van de beste financieringskeuze is het raadzaam om advies in te winnen. Als Erkend Adviseur Duurzaam Wonen sta ik klaar om je te begeleiden bij het verkennen van de verschillende opties en om te bepalen welke het beste aansluit bij jouw situatie. Neem contact met mij op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning op een financieel verantwoorde manier kunt verduurzamen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Patrick Leenders

Patrick Leenders

024-39 75 755

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 024 - 397 57 55 .